Zen. Žďárské oslavy povýšení na město. Resonanční terapie. Čajíček a vodnárnička v Samsáře. FCE a Haré Kršna v Brně. Deva Premal a Miten v Praze.

Hálelůja, brozkwi si konečně našel čas na sepsání toho všeho skvělého, úžasného a zaujímavého, co se přihodilo v poslední době, kromě té brigádičky, o které jsem se tolik rozepsal v sobotu v noci :)

Dnes na to půjdeme opět správně vědecky, tedy pěkně seřazeně, uspořádaně a chronologicky, s překrásným a přehledným členěním na podnadpisy! Takže:
Zen Ve čtvrtek odpoledne se v čajovno-kafírně Samsáře konala přednáška o zenu spojená s meditací, na které jsem pochopitelně nemohl chybět. I přes masivní propagaci ve městě v posledních dnech (spousta papírů rozlepená partyzánsky na každém druhém sloupu veřejného osvětlení apod.) nebyla účast kdovíjak velká, což vůbec nevadilo. Tradiční mlčení po dotazu „na co se chcete zeptat“ bylo vyhodnoceno tak, že všichni přítomní už jsou osvícení a takovou potřebu nemají ;ep …no a tak. Dále necítím potřebu to dál komentovat. Kdo tam nebyl, moje chyba to není :-)
Žďárské oslavy výročí 400 let povýšení na město Celá ta slavnost probíhala o víkendu, především v pátek a sobotu, na žďárském náměstí. Jak praví oficiální program, byla toho tam spousta. Já jsem si užil pátek večer kolem sedmé, kdy tam zrovna trénovali hudebníci (moc pěkné), a pak až kolem desáté večer, kdy proběhla jakási ohňová show, čímž páteční program končil.

V sobotu jsem byl převážnou většinu dne v Brně na těch FCE, takže jsem se tam ukázal jenom ke konci, tedy na vystoupení šermířů Flamberku (byla to dobře známá a ohraná, leč stále příjemně koukatelná „Cesta meče“), následované slavnostním zakončením a defilé, kde jsem už nebyl.

Po celou dobu — jak v ten pátek, tak i v tu sobotu tam bylo nesnesitelně vedro, takže provozovatelé občerstvení si museli mnout ruce (v tu sobotu jim dokonce na stánku došlo pivo a točili už jenom limonádu!), zatímco Flamberci se v těch svých středověkých róbičkách a brněních museli určitě krásně potit ;-)

» Mini-fotogalerie
Čajíček a vodárnička v Samsáře Páteční odpoledne jsem využil se smrtkou u luxusní senchi a vodní dýmečky s příchutí manga a lékořice. Jedno byla větší mňamka než druhé a už zase vážně uvažuju o pořízení nějakého kousku domů ;-)
Resonanční terapie Další moc príma akce, která probíhala v pátek večer. Skoro dvouhodinová řízená meditace za zvuku bubnů, tibetské mísy a jakýchsi dalších exotických nástrojů :) …to vše následované ještě rezonacemi tibetskou mísou na těle. Moc příjemné a opět škoda pro toho, kdo tam nebyl :] Děkuji Nikrotce za doporučení, nebýt toho bych si nenápadného letáčku v Samsáře ani nevšiml :o)
Brno — First Certificate pt. I + Haré Kršna zdarma! Tedy, titulek je řádně bulvární, ovšem je víceméně pravdivý ;-) Většinu soboty jsem totiž strávil v Brně, kam jsem jel absolvovat první část First Certificate, konkrétně Listening a Speaking. Speaking byla banalita a listening zpočátku taky, ale místy to úplná sranda nebyla. No nějak to určitě dopadne, že.
Vtipné bylo vstávání, neboť budík jsem si úspěšně típl a probudil mě až reminder právě 30 minut před odjezdem vlaku. Nebýt rychlého nalezení FCE lejster, peněz a dalších formalit a autobusu, který jsem tak tak stihl, vlak by mi ujel a FCE tím pádem taky :D
Slabší, leč stále zajímavý byl příjezd zpátky. Zapoměl jsem si koupit nebo obstarat něco na pití na cestu zpátky a jelikož bylo řádně vedro, měl jsem pěknou žízeň. A tak se sluchátky na uších jsem se nemohl dočkat, až bude Žďár. A když jsem si říkal, kdy už bude, kouknul jsem z okna, a vlak zrovna stál, a rozhlas zrovna hlásil, „ukončete prosím nástup, vlak je připraven k odjezdu“. Na komíně, který jsem viděl se skvěl nápis Žďas, což znamenalo jediné — ve Žďáře jsem už byl :D a z vlaku jsem stihl vyskočit těsně před tím, než se rozjel směr Havlíčkův Brod xD

Co ale s tím Kršnou zdarma? No, to máte tak, milé děti. Cestou k budově Antonínské ZŠ, kde se ty zkoušky měly konat, mě zastavil jeden kršnovský mnich, tak jsme chvilku poplkali a jako výslužku jsem si domů dovezl jejich novou knížku, Cesta za poznáním. Fajn knížka, jsou tam zajímavé myšlenky, ale není asi divu, že se všemi těmi harékršnovskými pravdami se tak úplně neztotožňuji. No, třeba časem ;e)

Takže celkově se výlet do Brna vydařil, obsahoval vše, co obsahovat má: napětí, zábavu, … zkrátka ende gute, alles gute! :]

» Mini-fotogalerie
Praha — Deva Premal & Miten Nejen indické mantry, ale i Beatles nebo gospel. To vše bylo možno slyšet — a zároveň aktivně zpívat (!) v úterý (i ve středu) večer v kostele sv. Šimona a Judy v Praze. Nezapomenutelný zážitek — a ano, teď se budu opět opakovat — škoda pro toho, kdo tam nebyl! :-P Sice cena 650 korun nebyla zrovna nejmenší, ale stálo to za to. Za nejsilnější okamžiky považuji chvíle, kdy plný kostel — celé obecenstvo — společně zpívalo… úžasná atmosféra. Co bylo ovšem nejlepší, byl zpěv ziniciovaný uprostřed koncertu Vlastou Markem „Lásko bože lásko“ jakožto „české mantry“ celým publikem na oplátku Devě & Mitenovi. To koukali i oni, něco takového myslím opravdu nečekali xD

» Mini-fotogalerie (jen tak z Prahy — i když mám i fotky přímo z koncertu, nejsou moje a tak je bez svolení nechci publikovat…)
» Audiozáznam části Moola-mantry (7 minut)

Tak a to by zatím bylo vše, milé děti! :-) Jakákoli podobnost s reálnými osobami či událostmi je čistě náhodná, však to znáte…

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *