Pastelky forever! A nejen to

Miluju pastelky, voskovky, anilínky a další prima výtvarnické potřeby ;-)

Do svého googlího fotoalba k již uloženým kresbičkám jsem tady přihrál i moje nedávné úchylnosti (to jsou ty obrázky ke konci). Všech sedm posledních (kromě toho březnového Oka) jsem kreslil předevčírem po práci venku na lavičce na Zelené hoře :] no, zkrátka nějaká ta relaxace po práci je potřeba ;-)

Ty „rychlokvašky“ jsem kreslil ne pastelkami, ale docela fajn voskovkami, označovanými jako „plasticolor“ — nejsou to klasické voskovky, ale takové opravdu jakoby plastové tužky. Barvy mají překvapivě výrazné, nedělají žádné zbytky, ani když se na ně tlačí… a 12 takových tužek stojí nějakých 35 korun, tedy celkem fajn cena. Na různé čmáranice, jejichž hlavní účel je vyřádit se (bez ohledu na výsledek) nebo na nějaké velkoformátové srandy jsou tyhle „voskovky“ optimální, doporučuji :)

— — —

Mimo mísu tohoto „uměleckého“ příspěvku, neboli stručně o posledních dnech: pokračuji v brigádě, mám zajímavý postřeh — po osmi hodinách práce na hale člověk nemá naprosto žádnou chuť dělat něco intelektuálního, kde se musí přemýšlet nebo nějak rozumově fungovat. Na počítač se stávám vysloveně agresivní a optimálním způsobem léčby takového stavu je právě nějaké to blbnutí venku, kreslení nesmyslů, případně nějaké hudební či zpěvové performance, které s radostí též provádím, pokud není zrovna nikdo doma. To jenom aby se někdo nedivil, Až pak budu povídat, kterak jsem se naučil zpívat alikvoty kvůli brigádě :D


Zatímco včera jsem v práci dokonce dělal přesčas, dneska jsem vypadl o chvíli dřív a jel jsem na otočku do Brna na prohlídku pravděpodobného bytu, kde budu mít od července prostor k bydlení jakožto podnájem. Je v cikánské čtvrti mezi Bratislavskou a Cejlem, byt uvnitř je pěkně rekonstruovaný, prostorný a vybavený… takže fajn :]


Zítra zase pro změnu odjíždím na koncertovou akcičku China Blue do Jihlavy, kde snad úspěšně přespím do soboty, a v sobotu odpoledne už zase odjíždím na narozeninovou oslavičku na tradiční místo v lese za Žďárem, kde přespím do neděle ;-)


Mimochodem, už jsem tu psal, že mě přijali na tu žurnalistiku a psychologii na FSS?

Vzhledem k mé vytíženosti předpokládám další zápisek až někdy koncem června, před odjezdem na grandiózní akci s názvem Festival fantasie ;-)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *