Spolehlivá metoda jak přejít na Linux…

Objevil jsem unikátní metodu, jak přejít z Windowsů na Linux. Normálně to je velmi těžké, protože Okýnkař umí všelijaké oknoidní fígle a přechodem na Linux je zase lama. Všechny tyhle problémy přechodu ale ztrácejí na významu časem, kdy dochází k takovému dobře známému jevu…

Tučňák
… a tím je nechutné zpomalování systému. Já sice ještě většinu času pořád strávím ve Windows, ovšem dnes jsem zase pustil svoji Fedoru a zjistil jsem, že je asi 100x rychlejší než Okna. (Aby taky ne, ty Windowsy jsem instaloval před skoro celým rokem:) To se ani nedá popsat, to si je prostě potřeba vyzkoušet. Windowsy se na 2,6GHz Athlonu s 512 MB RAM soukají asi jako čisté Windowsy 98 na Pentiu 166 MHz s 16MB RAM. Ostatně, systém je za**aný natolik, že jen spuštění trvá asi 8 minut a potom, co disk konečně dochrastí, je obsazeno 400MB RAM.

Na reinstall prostě není vůle. Tolik nastavení, která se prakticky nedají zálohovat, a tolik času, který by bylo potřeba při té rekonfiguraci strávit.

U Linuxu mě ale pořád trápí několik věcí, bez jejichž funkčnosti se moc neobejdu — skener a windows-only hry.

Tak uvidíme, co z toho nakonec vypadne. (Hint: Asi nic – Windows ještě spustit jdou a ten status quo, který jsem v minulém článku popisoval, zase zafunguje…)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *