Fůra muziky… a to se vyplatí!

V poslední době z toho mám skoro druhý vánoce. Internetový rádio, který hraje jenom pro mě a jenom to, co zrovna chci, a to ještě v super kvalitě… a zadarmo.

Celé té srandě se říká Audioscrobbler, nově ‚last.fm‘. A je to prostě bomba.

Hlavní náplní toho všeho je, že se tam zaregistruješ, stáhneš si plugin pro tvůj oblíbenej hudební přehrávač, a ten se pak stará o to, že všechno, co si v něm pustíš, se zapíše na server last.fm. A kdokoliv se pak může podívat, cože za hudbu to nejčastějc posloucháš. Můj profil třeba vypadá takhle.

To ale není jediná věc, kterou tahle sranda umí. Po stažení ne zrovna dokonalého přehrávače se otevírá úplně nový svět – zadáš autora, na kterého máš právě chuť, a začne ti hrát ‚rádio‘ obsahující právě to, co chceš. V příjemné kvalitě, bez reklam. Prostě bezva.

Jenom škoda, že na 100kilobitový lince se tomu 128kbitovýmu rádiu moc nechce:(

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *