Konec WhatsAppu

Na vědomí dávám vědět, že jsem si zrušil účet WhatsApp a aplikace definitivně zmizela i z mého mobilu a dalších zařízení, kde prakticky nikdy nebyly ani aplikace Facebook a Messenger. Zrušení WhatsAppu nesouvisí jen se samotným faktem, že patří Facebooku, jako spíš s bezpečnostními průsery zejména z povoliny letošního roku (CVE-2019-3568 aj.), které kompromitují nejen komunikaci uvnitř WhatsAppu, ale prakticky celý telefon. Sto chutí se WhatsAppu kvůli tomuto zbavit jsem měl už půl roku, ale až teď jsem získal pocit, že dost mých kontaktů má Signal či Telegram.

Nadále je moje telefonní číslo aktivní především na Signalu, který používám i jako výchozí aplikaci na SMS a snažím se přes něj realizovat i hovory kdykoli to je možné.

Z běžných komunikátorů Mám i Telegram a Viber, ale tam mám omezené notifikace natolik, že si nových zpráv všimnu s podstatným zpožděním.

Díky za pochopení.

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *