Nemorální investice do dluhopisů – článek stažen

Přijde vám fér zhodnocovat své peníze úrokem 6,7 % ročně? Pořiďte si dluhopisy firmy Berpůjčku.cz. Víte ale, za kolik tato firma půjčuje peníze těm, co je naopak potřebují? 49455 % p.a. v případě půjčky 2 000 Kč na 20 dnů, resp. „jen“ 4819 % p.a. v případě půjčky 10 000 Kč na 30 dnů (RPSN zašitá v podmínkách příslušných úvěrů, na něž odkazuji).

OZNÁMENÍ – Obdržel jsem od advokáta zplnomocněného společností Berpůjčku.cz žádost o stažení článku z důvodů, jež mohou být legitimní. Dovoluji si v tuto chvíli, okamžitě po přečtení, žádost v rámci předběžného opatření respektovat a článek, proti níž se firma ohrazuje, prozatím stáhnout. Pokud následná analýza námitek uvedených v žádosti ukáže jejich legitimitu, článek vhodným způsobem přepracuji, pokud se námitky ukážou jako neplatné, článek opět zveřejním. Děkuji za pochopení.

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

4 komentáře u „Nemorální investice do dluhopisů – článek stažen“

  1. Předpokládám, že se jedná o překlep v případě 49455 %p.a., že to má být 4945%.
    Jitka

  2. Na okraji společnosti daleko od hranic dobrých mravů legálně existují firmy, které jsou zbytečné. Asi zde chybí instituce, která by jim činnost mohla činnost natrvalo znemožnit. Co takhle třeba alespoň nějaký registr přebytečných, když zde nic není ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *