Vědomý rozštěp osobnosti

V poslední době uskutečňuji jistý psychologicko-duchovní experiment, vědomý rozštěp osobnosti a systematické fungování pod několika nezávislými identitami. Už jen v internetovém prostředí to je naprosto fascinující záležitostí. Když se tu a tam ozývá, jak je problematická anonymita internetu, nemohu si teď tuto vlastnost „sítě sítí“ vynachválit. Jen je škoda, že je to tak těžko přenositelné do reálného života.

Dokonce si myslím, že „odvázanost“ a odvaha v anonymní komunikaci strhnout ze sebe různé masky by byla i terapeuticky využitelná v rámci nějaké techniky duševní hygieny. Za normálních okolností tato anonymní nepostižitelnost podporuje spíše zlé tendence vulgarismu a agresivity, nicméně pokud by se tato síla uskutečňovala v tom pozitivním spektru, např. znovuzískání sebedůvěry, nebylo by to vůbec špatné.

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *