Celý svět mi klečí u nohou…

…a já se cítím lehký jako pírko unášené větrem.

Takový poetický úvod dávám záměrně, protože jen tak lze aspoň trošku slovy přiblížit moji včerejší a dnešní (tedy teď už předvčerejší a včerejší) situaci ;)

Od minulého pátku až teď do neděle jsem si užíval Festival fantazie. Od „tradičního“ fantazáckého conu se tahle akcička už ale trochu lišila — doba trvání 10 dní, celkový počet účastníků přes 2000 a přes 1000 akcí rozhodně není běžné :) Neboli už jde o poměrně masovou akci, navíc která už přestává být tak vyhraněná na nějaké fantasy+scifi, ale otvírá se do mnohem větší šíře. Což je myslím dobře: fantasy, politika, magie, duchovno… všechno to spolu nějak souvisí :) navíc, člověk by měl míti rozhled všeobecný ve všeckých oborech lidských a nikolivěk specializovati se na oblast jedinou a Temno míti v oblastech jiných!

Za celou tu dobu jsem se seznámil s několika úžasnými lidmi, znovu se setkal s několika (taky úžasnými) lidmi, vyslechl jsem množství úžasných i méně úžasných přednášek, užil si výtvarný workshop, shlédl několik úžasných filmů, užil si několik méně úžasných jídel v hotelu Vysočina, a nejen díky přednáškám, ale i díky konverzacím u baru se nesmírně obohatil. Ujistil jsem se, že moje nenormálnost je v prostředí ještě větších exotů vlastně úplně normální, dokonce bych měl dělat vše proto, abych se stal ještě nenormálnějším a splynul tak lépe s davem na conu :D (Ale vážně.)

Z celé akce jsem si odvezl asi 30 stránek hustě popsaných poznámkami z přednášek i z conu jako takového, nicméně neplánuji cokoli z toho zatím nějak zpracovávat a publikovat. Jak mě inspiroval Cody svou přednáškou o chaosmagii, poznámky a zážitky strkám na půl roku do šuplíku a z tohoto archivu je vytáhnu až přijde jejich čas (pokud vůbec někdy přijde) :]

Závěrem už jen nabídnu své fotky z Festivalu fantazie 2007 k prohlédnutí. (Jedná se o mírně zcenzurovanou verzi).

— — —

Abych se ještě vrátil k tomu poetickému úvodu: vlastně k tomu už nemám moc co víc říct. Takový stav se nepopisuje, takový stav se pouze a jenom prožívá. Stav, kdy s neotřesitelnou jistotou a dokonalou bezchybností člověk dělá každou činnost, a zároveň s nadhledem sleduje, jak se činnost realizuje … možná takové menší osvícení, přičemž k dosažení takového stavu nebyly potřeba žádné přípravy ve formě meditací, rituálů a další omáčky. Stav, způsobený s největší pravděpodobností informacemi a zážitky z dnů minulých. Aaaw!

— — —

OOT: V pátek opět mizím. Opět na 10 dní, tentokrát zase na Ukrajinu :] Takže se zase asi radši preventivně rozloučím, neb nejsem té odvahy slibovat ještě nějaký další článek do té doby ;-)
Tak šťastné a veselé [letní prázdniny, samozřejmě]! :)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *