Snííh, padá sníh!

…možná tak na obrázcích Josefa Lady – v reálu nic takového nehrozí, letošní období vánoc je prostě úplně DIVNÝ.

Den před Štědrým dnem a i na Štědrý den jsem byl na takových echt zimních výletech, že nekecám jak byly zimní se přesvědči sám :-)
Fotky z výletu 23. prosince
Fotky z výletu 24. prosince
Atmosféra v lese na ten Štědrý den byla nicméně i přes neúčast Pana Sněhu fantastická, ty fotky si opravdu nic nepřikrášlují, fakt tam bylo moc pěkně ;-)

Co by to bylo za Štědrý den, kdyby ateistické Česko neslavilo jakýsi křesťanský svátek s názvem Vánoce! Jak jinak, než správně konzumním způsobem :) Jakoby celé Vánoce byly jednou velkou soutěží o to, kdo toho za tu dobu zkonzumuje nejvíc :]
Nicméně u Brozkwičků se tentokrát zrušila tradice kapříka a baštil se losos. Nutno podotknout, že byl mnohem lepší než všichni ti kapři v minulých letech :) Příští rok, pokud tedy ovšem budu doma, se bude dělat třeba kuře :)

Ale abych neměl pouze samé ironické poznámky k období vánoc – přes časté názory jiných, kterak jsou Vánoce zkomercializované, a materialistické, a vlastně k ničemu, si stojím na tom, že období vánoc je takové, jaké si ho člověk udělá. Já mám Vánoce moc rád. A nevidím žádný problém mít stromeček (pochopitelně umělý, zn.: šetříme naše lesy) a dárky, a všechno takové to vánoční hogo fogo okolo toho, i když nikdo v rodině se ke křesťanství nehlásí, kde je jeden úplný ateista (paradoxně jediný z rodiny, který je pokřtěný :D), jednomu je to jedno a dva jsou… inu, nezaškatulkovatelní (che, to je aspoň echtlemechtlepechtle slovíčko) :-)

No co vám mám povídat, pod stromečkem jsem si nadělil Ježíšek mi nadělil to-je-jedno-kdo-hlavně-že-to-byl-někdo mi nadělil samé super věci, posuďte sami: Luxusní plnící pero zn. Uranus, knížku o Keltech, bubínek, čajovou konvičku, čaj (indický). jiný čaj (cejlonský), keltský symbol Trojné Bohyně na řetízku, a k tomu všemu knížku „Etiketa“, neboli jak se správně chovat ve společnosti :D Pak tedy ještě pochopitelně určité „soft“ věci, jako tričko, povlečení, a tak dále, no však to znáte :ep

První svátek vánoční se strávil doma, neboť venku bylo všude tak nějak ošklivo. Tak jsem si po nějaké té době opět sedl ke klavíru, vyzkoušel jestli ještě hraje a jestli ještě umím hrát, něco zahrál koled, něco folkových písniček a něco z fleku zaimprovizoval, a k tomu všemu si ještě prozpěvoval (a pozor, rodina tvrdila, že se to i dalo poslouchat :-)) Taktéž jsem se dostal na knížky z knihovny (ano, přesně ty, které bych dle airgurua v „zájmu duševního zdraví“ radši ani neměl otvírat a radši zkusit něco serióznějšího :D), a zatím se mi celkem líbí, co jsem si vybral.

Druhý svátek vánoční, tj. dnes, jsem byl u bratránků; a jako každý rok, i letos se tato návštěva nesla v duchu nevázané žranice… inu, musíme přeci řádně konzumovat, ať se ty grafy spotřeby pěkně zvedají a ekonomové si pochvalují, jak ti češi utrácejí a jak konzumují :]

Tu obrovskou spoustu věcí do školy, co by bylo vskutku žádoucí během svátků udělat, odkládám na zítřek a další dny, a stále pevně věřím, že se k tomu dostanu :]

A už bych měl pomalu přemýšlet, s kým, případně bez koho, a kde, oslavím konec roku 2006, tj. Silvestra, že?

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *