Účel světí prostředky…

„Saddám Husajn měl zbraně hromadného ničení. Byl hrozbou pro celý svět. Proto jsme museli udělat tu invazi do Iráku. (Aby jsme zajistili světový mír. Prostý všech WMD.)“

Varování: Pokud máš slabší žaludek nebo ti není 18, neklikej na odkazy v tomto článku ani nestahuj ono video. Mohl bys vidět skutečné hrůzy války, a je to opravdu nechutné.

Ovšem, některým spořádaným občanům se nelíbila myšlenka, že velký osvoboditel strýček Sam si bude odčerpávat jejich ropu! Ze spořádaných občanů se tak stali… no řekněme méně spořádaní občani, kteří americký akt agrese opětovali iráckým aktem agrese (neboli oko za oko, …) a na ty agresory občas něco vystřelili nebo někde nechali něco explodovat.

Poněkud zvýšené množství takto uvědomělých vlastenců se vyskytovalo v okolí města Fallúdža. To se pochopitelně exportérům demokracie příliš nelíbilo a tak zhruba před rokem oprášili starou známou pravdu, že účel světí prostředky, a tak se zhruba před rokem jali vyříkat si to s těmi neposlušnými občany… a to prostředky, kvůli jejichž tzv. přítomnosti v Iráku původně do Iráku jeli… není to zvláštní paradox?

Nejprve bylo potřeba si na ty vykuky posvítit. Bílým fosforem. Bohužel při tomto posvícení nevhodně svítili i ti, kteří svítit původně neměli. Chybička se vloudila. Nu což, třeba se povede příště.

Posvícení se ještě vylepšilo napalmem (oprava: MK77čkou, ta se od napalmu výrazně odlišuje) a výsledek se rychle dostavil (třeba v takovéto nebo takovéto podobě)..

Odkazy:

Dahr Jamail — skutečné zpravodajství z Iráku
LiveJournal — poučné odborné příspěvky
Zvědavec — přinejmenším to je psáno česky
Fallujah, The Hidden Massacre — půlhodinový italský dokument (v angličtině, WMV, asi 50MB)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *