Byjólogická exkurzýja do Prahy

Aargh, je šest hodin ráno a za čtvrt hodiny nám odjíždí vlak do Prahy, kde půjdeme do ZOO a do skleníku… UPDATE – Jak to dopadlo.

Vstávat v takhle příšernej čas je vážně hrůza. Vůbec se mě tam nechce – jet do Prahy jenom kvůli ZOO a Fata Morganě mě přijde zabitej den. Jak to dopadlo se dozvíš večer.

Tak jsem zpátky… psáno mezi 22:00-0:00

Exotické kytky ze skleníku
Dopadlo to přesně tak, jak jsem očekával. Dvě a půl hodiny cesta do Prahy. Příjezd o půl hodiny pozdějc než se plánovalo. O půl hodiny pozdější příchod do Fata Morgány, kde už půl hodiny čekala průvodkyně, který na nás měla mít hodinu. Takže měla jen půl. Tudíž bleskové prolétnutí skleníku, několikanásobné důrazné varování ‚ochranky‘, ať nás ani nenapadne zkoušet jedlost hub, rostoucích na jednom kmínku, a pak už hurá do ZOO.

O půl jedenácté kupujeme lístky. Je nás 26. Postupně si všichni berou svůj lístek. Já jdu poslední. A teď si dáme děti takové intermezzo – Zdalipak na mě zbyl lístek, když nás bylo 26 a platili jsme za 26 lidí? Samozřejmě že ne, jak jinak, když se ptám… takže hurá zpátky k pokladně a pokus o reklamaci… no jak asi mohl dopadnout, kdž jsme v Česku? „To vyjel počítač, takže jich muselo bejt 26, někde ste si ho zašantročili…“ Takže kupování nového lístku a teď už opravdu vstup do areálu.

Tux:)
Nejlepší byli samozřejmě tučňáci. A pak ještě informační kiosky, odkud se dalo vyfotit se a poslat to jako pohlednici… jenom na jednom kiosku se fotka pořád odmítala poslat a vytrvale to hlásilo chyby PHPčka:e) a na jednom zase vůbec nefungovala klávesnice, takže takový mejl se špatně posílá, když nejde napsat adresa:D

Jinak párek v rohlíku tam je za lidových patnáct korun, stejně tak i lanovka. Dál tam je prý všude zakázáno krmit zvířata (cože-to?). A nejhorší ze všeho bylo, že se nám nechtěl ukázat tygr.

Mno, takže tam jsme se ad libitum procházeli do dvou. Ovšem, až na některé jedince, že, ti jaksi „neslyšeli, že sraz je ve dvě“ a místo srazu před ZOO již okolo druhé vesele nakupovali někde u Václaváku… tož sranda musí bejt.

Ve tři čtvrtě na tři jsme u Muzea, a ve čtyři nám odjíždí vlak. Takže rychlé prolítnutí Levných knih:) a následný poklus na nádraží. Chvilku se ještě zdržuju v čajíčkářství a dumám, jestli koupím Darjeeling nebo Nepál, když v tom přijde Ondrášek, že za pět minut jede vlak. A všichni ostatní mě jaksi potřebujou, protože mám lístek… takže čaj jsem zrušil, letíme na nástupiště a čekáme. Asi osm minut, jen tak mimochodem. Pak přijel vlak. Nastoupili jsme jako poslední. Překvapivě na nás nezbylo volné kupé. Dalších pět minut chodíme bezcílně mezi třemi vagóny, naivně doufajíce (heh, přechodník, jestlipak jsem ho napsal dobře:) že se najednou někde zázrakem uvolní osm sedadel… no tak ne, neuvolnilo se, a tak si nás osm sedá do třech různých vagónů. Aby měl průvodčí radost…

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *