Teroristické útoky, přírodní katastrofy… jděte si s něma někam!

Pokud to člověka zajímá, ať to sleduje. Já už toho ale mám dost. Sledovat osudy nešťastných lidí v Pákistánu nebo v New Orleans není nic příjemného, tak proč to vůbec dělat?

Zajímat se podrobně o tyhle věci a sledovat nejnovější vývoj událostí na druhém konci světa je zbytečné z několika důvodů:

  • ztráta času (není lepší si místo toho na chvilku zdřímnout?)
  • těm chudákům stejně koukáním se na ně jinak nepomůžu
  • sám se dostanu do horší nálady (a to úplně zbytečně)

… no má to cenu? Já už na televizi skoro vůbec nekoukám, Televizní noviny nebo Události skouknu jen tak jednou za 14 dnů až za měsíc, a o těch základních událostech se dočtu na internetu nebo uslyším ráno v rádiu. Dál se nezajímám, nestojí mě to za to.

Samozřejmě, politika, případně další události, mají o něco větší váhu, a těch bychom si měli trochu všímat. Zvláště bychom nemuseli spokojeně přehlížet postupné Orwelovštění západního světa.

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *