Jak jsem psal »Test studijních předpokladů«

Titulek článku je myslím zřejmý. Test studijních předpokladů, ďábelská to zkouška University tatíčka Masaryka, se pro brozkeff konala právě dnes.

Oficielní zahájení: 15 hodin nula minut. Místo: Pedagogická fakulta, Poříčí třicet jedna. Posluchárna třicet pět. Prezence půl hodiny před zahájením.

Samozřejmě že lepší bylo přijít na místo až deset minut před zahájením, neboť to už tam nebyla žádná netrpělivá „prezenční“ fronta a šlo se ihned na řadu. Teď už jen ukázat nějaký doklad totožnosti a už jsem si mohl vybrat místo (sic! — jaký to rozdíl oproti skoro německy striktním echtle-mechtle pravidlům Scio testů). Stejně si nebylo co vybrat, když už tam skoro všichni seděli, ale co, hlavně že tu byla ta svoboda volby! To je aspoň volnomyšlenkářský přístup, to je aspoň Universita s velkým ES! Má úcta :-))

Patnáct hodin jedna minuta: Stručné instrukce! Rozdání zadání! Kontrola zadání! Případná výměna zadání! A už … chvíle napětí — start! Rána z žádné pistole sice nenastala, ale symbolické to bylo, což.
A tak se psalo (krásnými černými linery s logem Masarykovy University, pochopitelně. A dokonce jsme je po skončení testu dostali na památku! Áách!). A přemýšlelo. A tipovalo. A sledoval čas. Oprava: sledoval nechutně rychle ubíhající čas. A porovnávalo se to s počtem zbývajících otázek. Zle začalo být v okamžiku, kdy počet otázek zbývajících do konce převyšoval počet zbývajících minut :))

Přesto jsem vítězoslavně „dokončil“ svou práci „v čase“, tedy asi čtyři minuty před koncem.
Všechno by bylo krásné, kdyby mi nechybělo asi patnáct otázek nezodpovězených (to byly takové, nad kterými jsem ztratil zprvu několik drahocenných minut, abych je pak nechal v zoufale nedopracovaném stavu, s bláhovou nadějí že na to bude čas na konci). A tak jsem přešel na pravohemisférovou intuitivní tipovačku (zatímco u „pitomých“ Scio testů se za nesmyslné odpovědi srážely bodíky, tady ne! :ep). No a v rámci mého jako-tradičně-nezvládnutého time managementu jsem nestihl v čase ani ty nezodpovězené otázky všechny nastřílet.

Výsledek? Asi sedm vůbec nezodpovězených otázek v druhé půlce testu, asi osm nastřílených v té první půlce, pak asi dalších deset, které jsem pro „rychlost“ tipnul už v průběhu řešení a ten zbytek s trochou dobré vůle možná i dobře. Na to, že jsem si před začátkem testu vzal jako „doping“ svůj tolik milovaný penicilín, navíc k tomu jako bonus jeden paralen ve formě Coldrexu a celé to zapíjel mateřídouškovým „čajem“, slušný výkon :]

A nebo taky ne.
Ostatně, sejde na tom vůbec?

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *