Fedora Core 6 linux? Děkuji, nechci

Aneb zásadní otázka: Updatovat funkční a optimálně nakonfigurovanou Fedoru 5 na novou verzi?

Můj současný linuxový systém, co mám duálně nainstalovaný k WinXP totiž konečně funguje, zhruba jak to od něj chci. A podle hesla if it ain’t broken, don’t fix it nebudu tentokrát pokoušet osud. (Stačí si přečíst, jaké problémy má nová verze…) Už na to nemám čas, zase hodiny a dny trávit u polofunkčního systému, snažit se uvést do funkčního stavu „blbiny“ jako přehrávání hudby v Amaroku (ten totiž po upgradu na nové verze spolehlivě přestává fungovat se starými knihovnami, a obráceně to tak bude určitě taky), nebo nefunkční Apache či MySQL. Nebo zatracenou síť – přidělování IP adres přes DHCPd, a nebo věc ze všeho nejhorší, sdílení přes Sambu!

Ostatně, už nějakou dobu se mě ve složce Download stejně válí ISO obrazy BLAGu (to je lite verze Fedory) a KUbuntu. A nemám představu co s nimi – reálně je instalovat nebudu (nemám ani kam), takže zbývá jedině vyzkoušet si je virtuálně ve VirtualPC či Xenu. Ovšem čas nemám ani na to (a místo na disku taky ne)… takže buď si milé obrazy někam vypálím a strčím na věčné časy do skříně, a nebo je smažu až nebude na disku místo. (A příště už radši nebudu stahovat nejrůznější linuxová distra, když stejně vím, že si nenajdu čas se na ně ani podívat.)

Pro práci, co na PC dělám, a muziku, co na něm poslouchám, mě zkrátka nejlépe vyhovuje současný stav vyladěných WinXP a Fedory 5 :-) Na další linuxové hrátky bych potřeboval, aby měl den 30 hodin (a to teda nemá), a jiný, neprodukční stroj (ten taky (překvapivě) nemám)…

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *