Prázdniny, 25% complete

Grüß Gott, der Wanderer, dobro došli?

Tak jsem opět tu! Po 14 dnech v cizině…
První týden jsem strávil v Rakousku, v Korutanech. Copak to tam obnášelo? Chození po tamních kopečkách, koukání na tamější vísky z vysoké výšky a zdravení procházejících kouzelnou formulkou kris kot, což je nemecká farianta pro ‚pozdrav pámbu‘ :-)
Většina lanovek, sedaček a dalších atrakcí je v Korutanech, představte si, úplně zadarmo! Tedy ehm ehm… po zakoupení si naozaj výhodné Korutanské karty za lidových 32 eurů…
No prostě krása… následující obrázek vydá za tisíc slov :e)
Ovečka :o)
Doteď nevím, jestli té ovečce připadalo něco jedlého na objektivu foťáku, že mě ho chtěla spapat, když se na mě řítila… nu což, nakonec ho nespapala a fotečka je z toho exkluzivní :]

Druhý týden kombinované dovolené byl v chorvatsku, na krásném ostrově Lošinji. Praktikoval jsem tam profesionální ležing (samozřejmě ve stínu), přečtiv během toho týdne vskutku interesantní publikaci Agilní programování ;), o něco čtivější dílo Gilberta Adaira, Snílci, a poté, když už jsem žádné další knihy z knihovny neměl, pustil se (už asi počtvrté) do nepřekonatelné Sapkowského pentalogie o zaklínači, prvního dílu Krev elfů, co jsem náhodou měl ve svém supa zupa mobilu.
Mali Lošinj v noci
Pokud jde o fotbal – i v takovémto víceméně zapadákově měli během finále MS na náměstí projektor… asi sponzorovaný nějakým italským mafiánem či co… navíc po tom jejich prejže-vítězství tam slavily tři čtvrtiny náměstí, všude samí italové… a přitom já fandil frantíkům :o)
No a co se týče umění, tak táákhle krásné tam mají západy slunce:
Západ slunce z Monte Bastonu

Takže asi tak. K internetu jsem se během té doby moc nedostal, přes GPRS jsem si vybral mejly jenom jednou, i tak těch 100kB dat stálo nekřesťanských 25Kč (resp. každé připojení by stálo min. 25Kč)… ani mě to moc nevadilo, je radši lepší neslyšet o věcech jako izraelské invazi do Libanonu, stále nefunkční vládě v česku, korejských raketových zkouškách a dalších velmi ‚pozitivních‘ věcech… jestliže zase brzo někam neodjedu, tak mám pocit, že opět začnu tenhle blog spamovat politikou… nebo žebych rovnou sesmolil dopis pro Mr. Olmerta? Uvidíme…
BTW, jeblko přes všechna očekávání stále funguje, zatímco plánovaná jablečná náhrada, tuxnak, nikoliv. Zajímavý paradox :)
Jo a taky začala nová řada Seriálu :D

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *