Teorie chaosu funguje :)

Tak jsem byl po měsíci vrátit knížky do knihovny. Nepřišel jsem si tam půjčit nic konkrétního. Ovšem…

…první knížka, na kterou mě padly oči, měla název „Mimo prostor a čas“. Tak jsem ji vzal do ruky a otevřel.
Obal

Hned na druhé stránce se píše o déja vu, přičemž právě o tom jsem před pár dny psal. Dále je to ovšem ještě zajímavější.
O stránku dále se totiž píše o unikátní indické knihovně v Bengalúru, kde jsou na palmových listech zapsány ve starotamilštině osudy nejrůznějších lidí z celého světa. Již po tisíce let, a do nejmenších detailů. (Už vím, kam se chci jednou podívat.)
Kdy tento naprosto ojedinělý archiv vznikl, nikdo neví, ovšem fakt, že určité společenství lidí kdysi dávno cestovalo do budoucnosti, aby z toho pak sepisovalo osudy tisíců lidí žijícících o několik tisíců let později, je prostě fantastické.

Takže jsem si večer místo brouzdání po netu četl. Jo a předtím jsem ještě udělal takový pokus, že jsem z místnosti vystěhoval tikající hodiny. Výsledek je podobný, jako když člověk usne se sluchátky na uších a někdo tu muziku zastaví – člověk se probudí. Stejně tak, člověk si zvykne na tikot hodin, a když netikají, cítí se „jinak“ :)

Zpátky k té knížce – byla tak zajímavá,že jsem šel spát až ve 2 ráno. Jak jsem potom exceloval ve škole není nutné popisovat ;)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *