Kakaový koláč s ořechy a dýní

091217-Linecka_buchta_s_dyni

Použil jsem druhou polovinu bezvaječného lineckého těsta s kakaem vlastní výroby odminula, kterou jsem měl doposud v mrazáku.

Tu jsem rozprostřel na pečící papír na plech, nadrtil asi 10 dkg lískových a vlašských ořechů a namočených rozinek, které jsem nasypal na těsto a vmáčknul do něj. Jeden měkký tvaroh ve vaničce jsem osladil vanilkovým cukrem, okořenil kardamomem a naředil špetkou vody. Výsledek jsem rozprostřel po těstě.

Navrch jsem na jemno nakrájel asi 20 dkg dýně hokkaido a to celé zasypal trochou třtinového cukru a jemně pokapal panenským slunečnicovým olejem.

Pekl jsem 20 minut v předem rozehřáté plynové troubě na minimální plamen v úplně horní pozici.

P.S. Těsto nezabralo celý plech, na zbytku jsem pekl omaštěný a osolený zbytek, tj. druhou polovinu dýně jako malou chuťovku, a pak na plátky nakrájené jablko posypané třtinovým cukrem a skořicí :-) výsledná směs vůní, které se linuly z trouby, byla báječná!

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *